Välkommen till förskolan vid Ruddammen!

Hos oss på förskolan Skattkammaren är varje dag ett äventyr där vårt mål är att låsa upp just ditt barns fulla potential.

Längst upp på Ruddammen är denna fantastiska förskola placerad med närhet till både staden och skogen, med liljansskogen bara ett stenkast bort. I våra rymliga och öppna lokaler får era barn tillsammans med våran engagerade personal utforska alla sina intressen, men även upptäcka nya sådana.

Förskolan arbetar efter ledorden trygghet, glädje och utveckling och vårt mål är att detta ska genomsyra hela vår verksamhet från första mötet vid inskolningen till att barnen går vidare på nya äventyr i skolan. Vi vill att alla barn ska bära med sig just en liten bit av detta. Trygghet i sig själv, glädje att lära och viljan att utvecklas.

Vi arbetar utifrån en språkprofil där vi med barnens modersmål som grund försöker uppmärksamma och stödja varje barns personliga språkutveckling. Eftersom att förskolan har så många olika nationaliteter så arbetet vi utöver svenskan även mycket med engelska, och vi tror på att arbeta utifrån en interkulturell syn där alla barns kulturer synliggörs på en jämlik nivå. Här tror vi även på ett nära samarbete mellan oss, hemmet och er som vårdnadshavare, för att optimera varje barns möjlighet till en god utveckling.

I denna fristående byggnad så är förskolans stora lokaler uppdelade på tre avdelningar, där barnen är blandade i åldrar mellan 1-6 års ålder. Vi vill med denna blandning uppmuntra barnens gemensamma  lärande, där de yngre lär sig av dom äldre och de äldre på ett naturligt sätt lär sig empati och hänsynstagande.

Tre av fem dagar i veckan så har vi så kallade tvärgrupper där barnen utefter ålder och utvecklingsnivå är uppdelade och har olika aktiviteter, så som utflykter. Här ser vi att varje dag är som en skattjakt där skatten som finns att finna är ny kunskap och nya erfarenheter. För oss ligger utvecklingen i vår gemensamma resa och inte i målet, det är här vi lär oss och utvecklas tillsammans

Är ni intresserade av att besöka oss eller få reda på mer om oss så är ni varmt välkomna att ringa eller maila oss.

Hoppas vi ses snart!


Senaste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    • Inga kategorier